Nyheder
Nyheder

Thomas Felter bliver vikar for uddannelseskonsulenten i Aarhus Stift

Laura Gylden-Damgaard, der de seneste tre år har været ansat som uddannelseskonsulent i Aarhus stift, er blevet ny provst i Skanderborg Provsti. 

Thomas Felter - vikar for uddannelseskonsulenten i Aarhus Stift

Aarhus Stift har derfor indgået en aftale med Thomas Felter om at vikariere i stillingen for en periode fra 1. september frem til 1. april 2022.

Thomas Felter er, ud over at være uddannelseskonsulent og stiftspræst for gudstjeneste i Viborg Stift, ansat som sognepræst i Vesterbølle sogn (i Himmerland).

- Jeg ser frem til at lære jer at kende: medarbejderne i stiftsadministrationen, provsterne og ikke mindst de nye præster.
Af de 23 nye præster, der i øjeblikket er under Ny Præst i Aarhus Stift, er der hele tre, som jeg har været med til at overflytte fra Viborg til Aarhus, så enkelte kendte ansigter er der også iblandt, fortæller Thomas Felter
- Jeg har gennem de sidste tre år haft et tæt samarbejde med Laura, så jeg regner med, at det meste vil forløbe helt uproblematisk, og jeg vil  i udgangspunktet blot fortsætte, hvor hun slap med at introducere de nyuddannede præster til præstegerningen under ordningen ”Ny Præst”.

I løbet af vikariatet vil Aarhus stift dække lønnen til en vikar i Thomas Felters sognepræstedel i Vesterbølle, så han kan være uddannelseskonsulent i både Viborg og Aarhus stifter.

Den ledige stilling som uddannelseskonsulent i Aarhus Stift forventes at blive slået op, når efteruddannelsesforløbet ”Ny Præst” er blevet evalueret.