Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Indbydelse til efterårsmøde i Aarhus Stifts Menighedsrådsforening

mandag den 7. november 2022 kl. 19.00 på Diakonhøjskolen

Program:

Kl. 19.00-19.05: Velkomst ved formanden og fællessang.

Kl. 19.05-20.30: Foredrag ved professor emeritus Johs. Nørregaard Frandsen: H. C. Andersen, H. C. Ørsted og livsrejsen.

H.C. Andersens kunst rummer en fortællekraft, som vi i dag især kender i eventyrene. I foredraget vil jeg vise, hvordan han kom frem til disse ’små historier’ i samtaler om ’dissonanserne’ med fysikeren H.C. Ørsted. Andersens kunst er forankret i kristendom, naturvidenskab, folketro og egen livsrejse, og det er den kombination, der udfolder hans geni. I sin samtid registrerede Andersen, hvordan dampmaskinen og telegrafen ændrede verden, ligesom han så et nyt Europa blive formet. Han så brud og var selv en mønsterbryder. Hans eventyr brænder sig ind i livet og er stadig så moderne, som da han skrev. De rummer humor, fantasi, livslyst, skygger og uhygge. Det vil foredraget handle om!   

Johs. Nørregaard Frandsen, f. 1950 og er professor emeritus i Litteratur- og Kulturvidenskab ved Institut for Kulturvidenskaber, SDU, og var leder af SDU’s H.C. Andersen Center 2011-2020. Han har en lang række bøger bag sig. Senest H.C. Andersen og rejsen, der udkom i 2022 på forlaget U Press.    

                 

Kl. 20.30-21.00: Pause med kaffebord.

Kl. 21.00-21.50: Koncert med Chorus Aros

Chorus Aros er et klassisk kor hjemmehørende i Aarhus. Selvom koret er nystiftet i 2021, så udspringer det af to kor med årtier lange kortraditioner og stærke, stolte rødder solidt forankret i det århusianske korliv. Med hele 42 rutinerede og engagerede sangere er mulighederne mange, når det kommer til valg og udførelse af musikalske værker. Koret arbejder derfor med alle grene af den klassiske tradition indenfor såvel kirkemusik som verdslige kompositioner, og vi ynder at sammensætte vores repertoire således, at ny og gammel musik kombineres til en homogen helhed.

Chorus Aros er under ledelse af dirigent Dennis Christoffer Bang Fick. Dennis er uddannet som PO ved Vestervig Kirkemusikskole, og siden kandidat, først i kirkemusik fra Syddansk Musikkonservatorium med speciale i korledelse og improvisation. Herefter i 2015, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus, som kandidat i kor- og ensembleledelse.
 

Kl. 21.50: Afslutning ved formanden

                                                                        

Praktiske oplysninger:

Af hensyn til serveringen bedes de enkelte menighedsråd foretage samlet tilmelding med angivelse af deltagerantal senest mandag d. 31. oktober 2022.

Tilmeldingen skal ske skriftligt til vores kasserer Andrea Gynther-Sørensen pr. e-mail: andrea.gynthers@gmail.com med oplysning om menighedsrådets navn, adresse og antal personer. Der er plads til 200 deltagere, og det er først-til-mølle-princippet, som er gældende. Hvis jeres tilmelding ikke kan imødekommes, får I omgående besked herom.

Billetter a kr. 75,- (deltagergebyr inkl. kaffe) kan afregnes ved bankoverførsel til

reg. nr. 2264, kontonr. 6278400520 senest d. 31. oktober 2022. Ved benyttelse af Netbank bedes I huske tydelig angivelse af afsender.

Ledsagere, kirkefunktionærer og andre interesserede er også velkomne. Enkeltpersoner kan altså også blive medlemmer.

På bestyrelsens vegne                               

Villy Schmith, sekretær