Ådalens Retræte ved Randers fotograferet fra indkørslet op mod kursusstedet

Forlænget tilmeldingsfrist - Retræteforløb for præster i Aarhus Stift

16.-19. maj 2022 og 19.-22. september 2022 med ansøgningsfrist den 15. marts 2022

Som præst har man ofte fokus på flere forskellige aktiviteter i sognet. Man har omsorg for mange mennesker. Det bliver til lange og travle perioder i løbet af året og af og til kan det virke som om den ene travle periode afløses af den anden. Hvornår er der pauser, hvor man som præst ingenting skal og hvor der er rum til at finde ro og tid til fordybelse? Dette tilbud om retræte for præster, er et tilbud om kalendersatte pauser, hvor rammen er sat for en tre døgns periode i foråret og efteråret 2022 - med stilhed og fordybelse, bøn og meditation.

Retræteleder Anette Foged Schultz har været præst i folkekirken siden 1993. Hun har i mange år afholdt retræter i folkekirkeligt regi og er nu studenterpræst på VIA University College i Horsens og pilgrimspræst i Horsens Provsti.

Tilgangen til retræterne er inspireret af den ignatianske tradition, hvor menneskets relation til Jesus Kristus er i fokus. Stilheden er vejen til fordybelse. Hvis du er interesseret i at vide mere/deltage, bedes du kontakte Anette for en forudgående samtale på anfs@via.dk

Er du præst udenfor Aarhus Stift, er du velkommen til at søge optagelse på forløbet. Du vil da komme på venteliste og komme med, hvis retræteforløbet ikke bliver fuldtegnet med deltagere fra Aarhus Stift.

Retræteforløbet regnes for et kursus. Man søger ad tjenestevejen. Ansøgningsfrist 15. marts 2022.

Retræterne finder sted på Ådalen, som ligger i smuk natur ved Randers.

Datoerne er: 16-19. maj og 19.-22. september 2022.

Pris: 2.500 kr. pr. gang.

Jeg oplevede retræten med Anette Foged Schultz som en stærk dobbelthed af sjælerystelse og ren ro. Pludselig har du tid til dine egne møder med Vorherre. At være i stilhed gør én fri. Fri for hensyn og opmærksomhed på de andre, fri for forstyrrelser ude fra. Dagen bliver lang, opdelt af måltider og meditation. Løbe og gåturenes længde kan varieres med tankernes kommen og gåen og tankerne kan ryste sjælen og længslen blive så stor som den er. Retræten ledes klogt og der er mulighed for samtaler, gode samtaler, som vinkler tankerne med længslen.  Provst Kirsten Kruchov Sønderby